Airsoft Trgovine

Ocene, debate, težave, servisi in drugo o replikah, ostali opremi in trgovinah (javno).

matač

Pa kak gre to prek predracuna? kak to zgleda?

Uporabniški avatar
vezist
Kraj: No Man's Land / Poček

Ko artikle imaš v nakupovalni košarici, potem greš na blagajno in tekom postopka, kateri te vodi te vmes tudi vpraša kako želiš izvesti plačilo. Pri tem imaš lahko več možnosti (ni nujno da bo tvoja izbrana trgovina imela vse naštete - pišem iz izkušenj):

• bančno nakazilo oz. plačilu po predračunu

• Pri tem načinu dobiš predračun (PDF dokument) na elektronski naslov, ki si ga navedel ob prijavi.

• Nato se prijaviš v spletno banko pri svoji banki, ter izpolniš UPN obrazec, kakor piše na predračunu - pozorno preberi navodila, ki jih dobiš

• ali pa stopiš s predračunom do svoje banke z navodili in bo delavec na banki namesto tebe izpolnil UPN obrazec in izvedel plačilo

• kreditna kartica

• Debit VISA
      Diners Club
      Visa
      in podobne varjante

• paypal

• zato potrebuješ obvezno kreditno kartico

• plačilo po prevzemu

• če izbereš Pošto Slovenije, je pri plačilu po povzetju potrebno doplačati še provizijo na nakazilo z UPN, ki jo zaračuna Pošta Slovenije, in znaša do vrednosti 98,00 € fiksno 1,05 €, nad 98,00 € do 501,00 € znaša provizija 1,07 % od zneska odkupnine in pri zneskih nad 501,00 € znaša 5,36 €. Provizija Pošte Slovenije se plača ob prevzemu naročila.

• Pri dostavi z GLS dodatnih stroškov pri odkupnini ni - nikoli se nisem tega posluževa. To sem prebral na njihovi strani

Moj predlog je glede na to da razmišljaš o nakupu replik in opreme ti priporočam da se včlaniš v klub. Saj kot član kluba si deležen posebnih popustov in tudi poštnina te ne bo ubila. Za primer na spletni trgovni gledaš izdelak za 5 EUR potem pa vidiš da je poštnina 15 EUR. Prav tako se rešiš problema če nimaš kreditne kartice, saj denar lahko nakažeš osebi, katera sprejema naročila v klubu in tako gre za notranji promet (med dvema slovenskima bankama ali pa lahko tudi med istima odvisno kdo ima kje račun odprt).

Malo sem se razpisal, če te bo še kaj zanimalo pa kar piši. Zato smo tukaj :D

matač

Hvala dobro in lepo napisano! Razmislam da bi si prek gunfire narocil, malo sem sicer skepticen glede tega nakazila pred nakupom, ampak dobro....

Uporabniški avatar
vezist
Kraj: No Man's Land / Poček

Dodal bi še opozorilo glede trgovine:

• https://www.flecktarn.co.uk
    Naročevanje uniforme je tu kot, da bi igral loto. Kljub temu da se 3x premeriš in preveriš, se lahko zgodi to da ti bo naročena uniforma na koncu premala ali pa prevelika.
    Tako da novincem, pred naročilom povprašajte člane glede na izkušnje in katere številke priporočajo.

Jaz sem naročeval že nekaj vzorcev in lahko samo rečem po domače štala :D.

Odgovori